2013. október 3., csütörtök

Almás-gombás sertésmáj rizottó


Almás-gombás sertésmáj rizottó



Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre rizs
  • 4 fej gomba
  • 1 nagy szem savanyú alma
  • 1 teáskanál kacsazsír
  • só, bors, babérlevél, piros paprika, piros arany
Elkészítés:

A hagymát szálaira vágjuk, a májat vékony csíkokra és felhevített zsiradékon megpirítjuk. Amikor kifehéredik akkor mehet rá a szeletelt gomba, alma és a fokhagyma reszelve. 2 dl vízzel felöntjük és fűszerezzük. SÓZNI NEM SZABAD! Amikor megpuhult, akkor elzárjuk és ízlés szerint sózzuk. Főtt rizzsel összekeverjük és már lehet is enni. :) 

0 megjegyzés: