Csípős csirke vörös lencse salátával és medvehagymás kölessel
Hozzávalók:
- 4 db alsó comb
- 4 db szárny
- 4 szem gomba
- 10 dkg vörös lencse
- 1/2 fej lila hagyma
- 1 szál újhagyma zöldje
- 1 bögre köles
- szárított medvehagyma
- só,bors, erőspista, oregano, bazsalikom, fokhagymapor
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 1 evőkanál xilit
Elkészítés:
A húst és a gombát fűszerezzük (só,bors, paprika, erőspista, oregano, bazsalikom) és sütőpapírra tesszük. Sütőben 30 perc alatt, közepes lángon ropogósra sütjük. A lencsét sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. A hagymákat a lencsére szeljük, ecettel, xilittel, fokhagymaporral és sóval fűszerezzük. Ha kell egy dl vízzel fellazítjuk. A kölest sós vízben puhára pároljuk, majd kevés olajon megfuttatott szárított (természetesen tavasszal frisset használjunk!) medvehagymával összekeverjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése