2013. október 10., csütörtök

Csípős csirke vörös lencse salátával és medvehagymás kölessel

Csípős csirke vörös lencse salátával és medvehagymás kölessel




Hozzávalók:

  • 4 db alsó comb
  • 4 db szárny 
  • 4 szem gomba
  • 10 dkg vörös lencse
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • 1 bögre köles
  • szárított medvehagyma
  • só,bors, erőspista, oregano, bazsalikom, fokhagymapor
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál xilit
Elkészítés:

A húst és a gombát fűszerezzük (só,bors, paprika, erőspista, oregano, bazsalikom) és sütőpapírra tesszük. Sütőben 30 perc alatt, közepes lángon ropogósra sütjük. A lencsét sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. A hagymákat a lencsére szeljük, ecettel, xilittel, fokhagymaporral és sóval fűszerezzük. Ha kell egy dl vízzel fellazítjuk. A kölest sós vízben puhára pároljuk, majd kevés olajon megfuttatott szárított  (természetesen tavasszal frisset használjunk!) medvehagymával összekeverjük. 

0 megjegyzés: