Bográcsos csülök pörkölt ősziesen
Hozzávalók:
- 1 egész csülök
- 1/2 kg lapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bos
- őrölt paprika
- 1 szem paradicsom
- 1 szem cseresznye paprika
- 1 dl pinot noir
Elkészítés:
Először is rakjunk tüzet. :D Száraz uszadék fából jó kis parazsat gerjesztettünk. Aztán kevés zsiradékon a hagymákat és az apróra vágott húst megpirítjuk. Aztán sózzuk, paprikázzuk, borsozzuk és felöntjük 1 liter vízzel. A paradicsomot összevágva hozzádobjuk és amikor félig puha akkor hozzáadjuk a bort. Jó 1 és fél órán át főzzük. Aztán a Duna-parton csalamádéval és teával elfogyasztjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése