Kakas borban párolva
Hozzávalók:
- 1 egész kakas
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 zellergumó
- 1/2 karalábé
- 1 szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 üveg száraz minőségi vörösbor (villányi kékfrankos)
- 2 dl paradicsomlé
- kakkukfű, rozmaring, só, bors
Elkészítés:
A kakast feldaraboljuk, a combokat, szárnyakat és a mellet megpirítjuk serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk. A zöldségetek megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy cserép edénybe szedjük a húst és ráhalmozzuk a zöldségeket. Nyakon öntjük a borral, majd a végül paradicsomlével. 50 percre bedugjuk a sütőbe, amikor megpuhult a hús, akkor kiszedjük a zöldségekkel együtt a léből. A szaftot átszűrjük és sűrűre forraljuk, tálaláskor a húsra öntjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése