2013. október 29., kedd

Kakas borban párolva

Kakas borban párolva




Hozzávalók:
  • 1 egész kakas
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 zellergumó
  • 1/2 karalábé
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg száraz minőségi vörösbor (villányi kékfrankos)
  • 2 dl paradicsomlé
  • kakkukfű, rozmaring, só, bors
Elkészítés:

A kakast feldaraboljuk, a combokat, szárnyakat és a mellet megpirítjuk serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk. A zöldségetek megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy cserép edénybe szedjük a húst és ráhalmozzuk a zöldségeket. Nyakon öntjük a borral, majd a végül paradicsomlével. 50 percre bedugjuk a sütőbe, amikor megpuhult a hús, akkor kiszedjük a zöldségekkel együtt a léből. A szaftot átszűrjük és sűrűre forraljuk, tálaláskor a húsra öntjük. 






0 megjegyzés: