2013. október 16., szerda

Zöldbabos karaj

Zöldbabos karaj





Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj
  • 1/5 kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • reszelt sajt a tetejére
  • só, bors, szárított medvehagyma, sáfrányos szeklice
  • 1 kevés őrölt paprika
  • kevés teljes kiőrlésű liszt a forgatáshoz
  • kókuszolaj
Elkészítés:

A húst sózzuk és borsozzuk, majd lisztben meghempergetjük és forró olajban elősütjük. Aztán félre tesszük és abban a kevés zsiradékban amiben megpirítottuk a húst, megpirítjuk a hagymát és a zöldbabot. Kevés vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és megpároljuk. Ha kész, a húsokat a tepsi aljára helyezzük, megszórjuk medvehagymával és szeklicével, ráhalmozzuk a zöldbabot, majd a tejfölt, és végül a sajttal megszórjuk és 30 percre betesszük a sütőbe fóliával letakarva. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
 

0 megjegyzés: