Zöldbabos karaj
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 1/5 kg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- reszelt sajt a tetejére
- só, bors, szárított medvehagyma, sáfrányos szeklice
- 1 kevés őrölt paprika
- kevés teljes kiőrlésű liszt a forgatáshoz
- kókuszolaj
A húst sózzuk és borsozzuk, majd lisztben meghempergetjük és forró olajban elősütjük. Aztán félre tesszük és abban a kevés zsiradékban amiben megpirítottuk a húst, megpirítjuk a hagymát és a zöldbabot. Kevés vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és megpároljuk. Ha kész, a húsokat a tepsi aljára helyezzük, megszórjuk medvehagymával és szeklicével, ráhalmozzuk a zöldbabot, majd a tejfölt, és végül a sajttal megszórjuk és 30 percre betesszük a sütőbe fóliával letakarva. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése