Sóágyon sült kakukkfüves csirke
Hozzávalók:
- 4 db csirkeszárny
- 1 db nagy comb
- só
- kakukkfű
- 1/2 fej brokkoli
- 1 db tojás
- 1 evőkanál tejföl
- só, bors
- 1 evőkanál tk liszt
- reszelt sajt
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, egy tepsi aljára 2 ujjnyi sót teszünk, ráhelyezzük a kakukkfűvel bedörzsölt csirkét és 1 órára a sütőbe tesszük közepes lángon. A brokkolit előre megpároljuk, majd egy üveg edénybe helyezzük, leöntjük a tojásból, fűszerekből, tejfölből és lisztből álló keverékkel. Végül sajtot szórunk rá és 10 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kevés ez a köret, akkor bátran lehet hozzá enni párolt kölest, nagyon egészséges.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése