Cukormentes sült sajttorta
Már nagyon rég szemezgettem ezzel a sütivel, és ezen a szuper oldalon találtam is egy receptet, lelkesen, izgulósan vágtam bele... mégis csak anya szülinapjára viszem...:D Természetesen átvariáltam pár dolgot (cukormentes, tk lisztes), de remek recept. Mondanom sem kell.. kevésnek bizonyult az egy adag...
Hozzávalók:
- 10 dkg cukormentes omlós keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 db tojás
- 1 doboz mascarpone
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál xilit
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 szem gránátalma
- 1 és fél teáskanál keményítő
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
Első lépésként a kekszet összetörjük, majd olvasztott vajjal összedolgozzuk. A sütőformát alufóliával kibéleljük, hogy kilógjon az oldalán. A kekszes-vajas masszát az aljára dolgozzuk. Forró sütőben 5-6 percig elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A mascarpone-t kikevertem a tejföllel és a xilittel, adtam hozzá vanília aromát majd a tojásokat és végül a lisztet. Ezt a masszát ráöntöttem a kekszes alapra. Közben elkészítettem a zselét. A gránátalmát félbevágtam és kézzel kifacsartam a levét. A léhez adtam hozzá kevés xilitet, majd hideg vizet és a keményítőt. Még hidegen kikevertem, ezután forraltam össze. Még langyosan fecskendővel a sajtos massza felszínére pöttyöztem, majd fogpiszkálóval szív formájúra húztam (ez nem látszik a képen, mert összesült, túl kicsik voltak a pöttyök:() Amikor ez kész akkor közepes hőfokon a sütőbe tettem, kb. 1 órát sütöttem úgy, hogy a sütőben egy vastagfalú tepsibe vizet tettem. Amikor már nem volt remegős a teteje, akkor elzártam, nyitott sütőajtóval lassan kihűtöttem. Fóliáztam, majd a hűtőbe tettem. Másnap vágtuk fel. Izgultam, hogy milyen lesz. :D
A tálalás előtt, a maradék gránátalmával, a zselével díszítettem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése