2014. február 12., szerda

Legfinomabb paradicsomleves

Legfinomabb paradicsomleves



Ugye sokszor hallottuk már, hogy a paradicsomlevest azt nem szeretem, mert édes, mert menzás.. nos ezt én is megkaptam tegnap, hogy csak kicsit mert édes... egy kanállal az arcába toltam- No jó, akkor még egy kanállal jöhet. A végén egy újabb tányérnyi fogyott el..:) Szóval ez a legfinomabb paradicsomleves...:) 

Hozzávalók:
  • 1 liter házi paradicsomlé (ha ez nincs akkor talán a Kecskeméti márka, ami megközelíti ezt az ízt)
  • 2 gerezd fokhagyma (egészben)
  •  egy csipet petrezselyem szárítva
  •  egy csipet zeller levél szárítva
  •  bazsalikom
  • 1 evőkanál xilit, ha nem elég édes a paradicsom
  • 1/2 marok rizs
  • 2 dl víz
Elkészítés:

A paradicsomlevet a vízzel, hagymákkal feltesszük főni, majd fűszerezzük, édesítjük, ha kell. Amikor elforrta a habját, akkor hozzáadom a rizst és félkeményre főzöm. Aztán fedő alatt hagyom kinyílni. :) Ha nagyon besűrűsödik, akkor kis vízzel fel lehet húzni, de akkor fűszerezzünk utána.



0 megjegyzés: