2014. február 10., hétfő

Lencsefőzelék rántás nélkül

Lencsefőzelék rántás nélkül


Hozzávalók:
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • piros paprika
  • só, bors
  • 1 konzerv lencse (lehet magunk által főzött is) kb. 20 dkg
  • füstölt kolbász karikák
Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk kevés zsiradékon. Pörkölt alapot készítünk, abba mehet bele az előfőzött lencse (vagy konzerv), felöntjük 2 dl vízzel és összefőzzük. Fűszerezzük. Amikor összeforrt, egy kicsit kiveszünk és botmixerrel összeturmixoljuk. Ezzel sűrítjük. Amikor besűrűsödött, akkor a kolbász karikákat megpirítjuk egy serpenyőben. Aztán mehet is az asztalra... 







0 megjegyzés: