2014. február 13., csütörtök

Székely káposzta rizzsel

Székely káposzta rizzsel 



Hozzávalók: 
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1/2 marék rizs
  • só, fűszerpaprika, majoránna
Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágom, és a szalonnával együtt megpirítom. Kockára vágom a húst, a pirított hagymára dobom, sózom, borsozom, kicsit megpirítom. Amikor kifehéredett, akkor szórok rá paprikát, majoránnát, fokhagymát. Kevés vízzel felöntöm, majd félig puhára főzöm. Akkor mehet rá a savanyú káposzta. Amikor már majdnem kész, akkor belerakom a rizst. Puhára párolom, majd tejföllel tálalom. 

0 megjegyzés: