Székely káposzta rizzsel
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1/2 marék rizs
- só, fűszerpaprika, majoránna
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, és a szalonnával együtt megpirítom. Kockára vágom a húst, a pirított hagymára dobom, sózom, borsozom, kicsit megpirítom. Amikor kifehéredett, akkor szórok rá paprikát, majoránnát, fokhagymát. Kevés vízzel felöntöm, majd félig puhára főzöm. Akkor mehet rá a savanyú káposzta. Amikor már majdnem kész, akkor belerakom a rizst. Puhára párolom, majd tejföllel tálalom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése