2014. február 27., csütörtök

Egészséges Lasagne 2.0 (Tk liszt, csirkehús)

Egészséges Lasagne 2.0 (Tk liszt, csirkehús)




Hozzávalók 6 személyre:
  • 3 tojás
  • 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 70 dkg darált csirkehús
  • 3 dl sűrített paradicsom
  •  1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors, bazsalikom
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál tápióka keményítő
  • sajt (50 dkg)






Elkészítés:

 1. lépésként gyúrjunk a tojásokból, egy dl vízzel és a liszttel, sóval, bazsalikommal kemény tésztát. Hagyjuk pihenni, amíg elkészül a szósz. A darált húst az apróra vágott vöröshagymával megdinszteljük, majd fűszerezzük (só, bors, bazsalikom) és zsírjára pirítjuk. A húshoz adunk 1,5 dl paradicsomot, majd ráreszeljük a fokhagymát, kb 2 dl vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Egy kis tálkába kikeverjük a maradék paradicsomlevet, a tejszínnel, tejjel és bazsalikommal, keményítővel, fűszerekkel. A tésztát átdolgozom, majd negyedelem. Ezeket a negyedeket kinyújtjuk vékonyra. Egy tepsit kikenünk vékonyan kókuszolajjal és az első levél tésztát alulra tesszük, megkenjük a tejszínes masszával vékonyan, majd a darált húsossal, majd kis sajttal megszórjuk, jöhet a következő, majd így tovább. A legvégén a maradék tejszínes öntetet az egészre ráborítom és megszórom még sajttal, alufóliába öltöztetve 20 percre a sütőbe teszem, az utolsó 5 percre leveszem a fóliát és megpirítom.





0 megjegyzés: