2014. február 23., vasárnap

Mák-citrom torta (cukor és glutén mentes)

Mák-citrom torta (cukor és glutén mentes)






Hozzávalók a tésztához:
  • 4 tojás
  • 8 evőkanál mákliszt
  • 8 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét a xilittel verjük habosra, mehet bele a tojássárgája, és lassan adagolva az olaj. Amikor felvette adagoljuk hozzá a máklisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. Kb. 30-35 perc alatt megsül. 

Hozzávalók a krémhez:
  • 5 db tojás
  • 25 dkg xilit
  • 3 citrom leve és reszelt héja
  • 25 dkg vaj
  • 35 dkg görög joghurt
  • 1 zacskó zselatin
Elkészítés:

A tojásokat, xilitet és a citromok levét, reszelt héját keverjük össze. Tegyünk fel egy lábasba vizet, majd egy hőálló tálba (nekem fém edény) folyamatos kevergetés mellett tegyük fel a citromos tojást. Addig keverjük amíg besamel mártás sűrű nem lesz. A tűzről levéve keverjük hozzá a vajat és hűtsük ki. A kihűlt masszához adjuk hozzá a joghurtot és a feloldott zselatint. A mákos tésztát vágjuk ketté vagy ha tudjuk három felé. Kenjük meg a rétegek közötti részeket, majd a külsejét is. Az oldalára mehet mandulaforgács, a tetejét mákliszttel lehet még tovább díszíteni. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben. 

Folyamatábra:












 


Végeredmény: 





0 megjegyzés: