Mák-citrom torta (cukor és glutén mentes)
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 8 evőkanál mákliszt
- 8 evőkanál xilit
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 8 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét a xilittel verjük habosra, mehet bele a tojássárgája, és lassan adagolva az olaj. Amikor felvette adagoljuk hozzá a máklisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. Kb. 30-35 perc alatt megsül.
Hozzávalók a krémhez:
- 5 db tojás
- 25 dkg xilit
- 3 citrom leve és reszelt héja
- 25 dkg vaj
- 35 dkg görög joghurt
- 1 zacskó zselatin
Elkészítés:
A tojásokat, xilitet és a citromok levét, reszelt héját keverjük össze. Tegyünk fel egy lábasba vizet, majd egy hőálló tálba (nekem fém edény) folyamatos kevergetés mellett tegyük fel a citromos tojást. Addig keverjük amíg besamel mártás sűrű nem lesz. A tűzről levéve keverjük hozzá a vajat és hűtsük ki. A kihűlt masszához adjuk hozzá a joghurtot és a feloldott zselatint. A mákos tésztát vágjuk ketté vagy ha tudjuk három felé. Kenjük meg a rétegek közötti részeket, majd a külsejét is. Az oldalára mehet mandulaforgács, a tetejét mákliszttel lehet még tovább díszíteni. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben.
Folyamatábra:
Végeredmény:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése